Eesti on muutumas lapsesõbralikumaks

Viimase 11 aasta jooksul on 23 Euroopa riiki ühinenud UNICEFi poolt algatatud liikumisega “Laste- ja noortesõbralikud linnad”. Liikumise eesmärk on tõsta esile ja tunnustada neid linnu, kus hoolitakse oma väikestest elanikest ja nende tulevikust. Tänaseks on selle tiitli pälvinud üle kahesaja Euroopa väiksemat ja suuremat linna ja 2009 aasta kevadel läbiviidud küsitluste kohaselt on nendes linnades tunduvalt paranenud investeerimiskliima, paranenud üldine maine ja laienenud linna tuntus välismaal.

2011-2012. aasta jooksul jälgis hindamiskomisjon paljustid Eesti linnu ja märtsis, juunis ning oktoobris tehtud kokkuvõtete alusel otsustati Võru linnale omistada vastav sertifikaat. Vabariigi peaminister Andrus Ansip on külastanud oma ametiaja jooksul mitmeid Eestimaa linnu, sealhulgas ka “Laste- ja noortesõbraliku linna”- liikumisega ühinenuid. Aastase hindamisperioodi jooksul on eelkõige paranenud linnaametnike, ettvõtjate ja mittetulundusühingute vaheline koostöö.

“ Mul on heameel tõdeda, et Eesti on muutumas lapsesõbralikumaks. Märk sellest on kasvõi see, et lisaks Saue, Kunda, Narva, Pärnu, Tartu, Tallinna, Viljandi, Jõhvi, Põlva, Kuressaare, Haapsalu, Rakvere ja Valga linnale lisandus ka Võru linn. See tunnustus ei ole mitte ühe aktsiooni või projekti kokkuvõtlik lõpetamine vaid vahekokkuvõte, mis märgib linna suhtumist lastesse ja soovi osaleda muutumisprotsessis. Lastesõbralikkus on eelkõige eeldus koostööks  linnavalitsuse, ettevõtluse ja kõigi  linnakodanike vahel väikeste linnakodanike tuleviku heaks ja loomulikult suur vastutus. Kõiki neid Eesti linnu tutvustatakse ka teistele Euroopa linnadele”  – ütles UNICEFi esindaja Toomas Palu, hindamiskomisjoni lõppistungil.

Reedel, 16. novembril Stenbocki Majas  toimuval pidulikul tseremoonial annavad Eesti Vabariigi peaminister Andrus Ansip  ja ÜRO Lastefondi UNICEF Eesti Rahvuskomitee president Elle Kull vastavad sertifikaadid üle Võru linnale. Sertifikaati tulevad vastu võtma Võru linna volikogu esimees, linnapea, abilinnapead ja noorte esindajad.

Be First to Comment

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga