Kandideeri Lastekaitse Liidu fondi stipendiumile

tammelehtMTÜ Lastekaitse Liit ootab sooviavaldusi Lastekaitse Liidu fondi stipendiumikonkursile. Personaalset stipendiumit jagatakse välja alates 2003. aastast, osalemiseks aineolümpiaadidel, konkurssidel või spordivõistlustel, aga ka huvi-, spordi- või keeltekooli (ringi) õppemaksu tasumiseks. Selle taotlejalt eeldatakse märkimisväärseid saavutusi õppetöös või muul harrastataval alal, näiteks aineolümpiaadid, spordivõistlused, konkursid või muu selline.

Stipendiumi peamiseks eesmärgiks on toetada põhi- ja keskharidust omandavat õpilast ning laiendada tema võimalusi oma ande edasiarendamiseks.

Stipendiumi taotlusi oodatakse kuni 17. oktoobrini Sihtasutuses Eesti Rahvuskultuuri Fond vastaval taotluse ankeedil, mille leiab SA Eesti Rahvuskultuuri Fond koduleheküljelt. Taotluse ankeedile tuleb lisada trükitud taotluse põhjendus, vähemalt ühe soovitaja põhjendus ja tõend vastavast õppeasutusest, huvi- või spordikoolist. Stipendiume jagatakse kord aastas, novembris.

Lastekaitse Liidu Fondi algkapitaliks oli Eesti Ühingute Liidu ja Soome-Eesti Kaubanduskoja poolt Lastekaitse Liidule omistatud Sillaehitaja 2001 auhinnaga kaasnenud rahaline preemia. Ajavahemikul 2003 – 2015 on fondist eraldatud kokku 20 stipendiumi, kogusummas 5 009 eurot.

Noori andekaid õppureid toetada soovivad eraisikud ja ettevõtted saavad algatust samuti toetada, tehes ülekande Lastekaitse Liit Swedbanki kontole EE672200221001101347, selgituseks “Lastekaitse Liidu Fond”. MTÜ Lastekaitse Liit on kantud tulumaksusoodustusega mittetulundusühingute ja sihtasutuste nimekirja. Seega saavad nii füüsilised kui juriidilised (piirmäärades) isikud teha Lastekaitse Liidule annetusi tulumaksuvabalt.