Kunstialbumid või jõulukaart – kaunis kingitus lähedasele või äripartnerile

ok-raamat_laps-loob-maailmaKunstialbum “Laps loob maailma: Laps Eesti lasteraamatu illustratsioonidel”. Koostanud Õnne Kepp, kujundanud Gunnar Lilles.
Suureformaadiline kriitpaberil album viib vaataja tagasi lapsepõlve raamatute maailma. Oli ju raamat enne nuti- ja televisiooniajastut pere ja õpetaja kõrval peamine lapse vaimu kujundaja, mis andis ettekujutuse tulevasest elust täiskasvanute maailmas. Album näitab Eesti lapse pidevat muutumist pooleteise sajandi jooksul, andes ülevaate erinevate põlvkondade lapsepõlvele. Pildid on jaotatud sisu järgi tsüklitesse – aeg, kodu, mäng, õppimine, töö, loodus ning kõige ilusam- meeleolud ja unistused. Moodustub maagiline seitse, mis liidab lapsepõlve värviliseks vikerkaareks. Paljude albumis kajastatud tööde originaalid ei ole säilinud ja reprodel on erakordne kultuurilooline väärtus.
Albumis on ligi 250 tööd, mille autoriteks on 81 kunstnikku, kes on kokku illustreerinud 92 kirjaniku raamatuid ühes kirjanike lühielulugudega.
See on kokku hinnaline ülevaade Eesti lapse kuvandist läbi ajastute.
Selgitavad tekstid ja kommentaarid on eesti ning inglise keeles – sobib ka kauniks ja Eestit iseloomustavaks kingituseks väliskülalistele.

Kõvad kaaned + kaaneümbris, kriitpaber, 253 lk hind 35.15€ Vajuta lingile, et näha toodet e-poes 

ok-raamat_laps-eesti-kunstisKunstialbum “Laps Eesti kunstis. Lapsepõlv.” Koostanud Reeli Kõiv ja Mare Joonsalu, kujundanud Gunnar Lilles.
Suureformaadiline kriitpaberil kunstialbum väärtustab last ja juhib lugeja tähelepanu lapsepõlvele kui kordumatule ning erilisele ajale inimese elus. Tutvustatakse lapse kujutamist Eesti kunstis läbi kahe aastasaja erinevate teemade lõikes, tuues vaatajani säravaid teoseid Eesti kunsti klassika varasalvest. Esindatud on maal, skulptuur ja graafika, kuid ka moodne meedia fotode, videote ja ruumiinstallatsioonidena.
Raamat tutvustab ja väärtustab Eesti kujutavat kunsti ühe kitsama teema kaudu, teisalt juhib kunstiteoste vahendusel tähelepanu lastele ja lapsepõlvele kui kordumatule ja erilisele inimese elus. Selgitavad tekstid ja kommentaarid on eesti ning inglise keeles – sobib ka kauniks ja Eestit iseloomustavaks kingituseks väliskülalistele.
Põhitööd on albumisse valitud Tartu Kunstimuuseumi poolt 2003. aasta kevadel korraldatud samateemaliselt näituselt. Raamat on valitud 2003. aasta 25 kauneima raamatu hulka.

Kõvad kaaned, kaaneümbris kriitpaber, lehekülgi: 274 hind 35.15€ Vajuta lingile, et näha toodet e-poes.


ok-raamat_-laps-eesti-filmisKunstialbum “Laps Eesti filmis: laps aegade hõbelõngal”, koostanud Õnne Kepp, kujundanud Gunnar Lilles

Suureformaadiline kriitpaberil kunstialbum “Laps Eesti filmis: laps aegade hõbelõngal” kannab edasi lapse rolli Eesti filmides, aidates mõista lapse vajadusi ja tugevdades teed lapsesõbraliku ühiskonna poole.
Album hõlmab mängufilme ajavahemikus 1947–2013. See on kõnekas periood, sest alles Teise maailmasõja järgsetel aastatel kujunes ühes areneva filmikunstiga välja laps kui konkreetne kujutamisobjekt oma kindlaks määratud rolli ja semantikaga. Nii ei tea me tihti, millisena nägid last eelnenud põlvkonnad, millistes olukordades last kujutati, milline oli teda ümbritsev keskkond. See on kaotus meie kultuurililoolisest mälust.
Album on üles ehitatud kronoloogiliselt. Selle põhjal on võimalik jälgida peateemade kulgemist ja hargnemisi filmides ning uute valdkondade lisandumist. Kokku on raamatu loetelus käsitletud 84 nii must-valget kui värvifilmi. Valitud fotodele on lisatud neid kätkevate filmide peamised andmed ja lühitutvustused nii eesti- kui inglise keeles – sobib ka kauniks ja Eestit iseloomustavaks kingituseks väliskülalistele.

Kõvad kaaned + kaaneümbris, kriitpaber, lehekülgi 159. Hind: 30.00 € Vajuta lingile, et näha toodet e-poes 

sober-karuSõber Karu kahepoolne jõulukaart

Lastekaitse Liidu programmiga  “Kiusamisest vaba lasteaed ja kool” on liitunud üle poole tuhande lasteaia ja kooli kõikjal Eestis. Kümnetele tuhandetele lasteaia- ja algkooliealistele lastele sümboliseerib Sõber Karu metoodika põhiväärtusi sallivust, austust, hoolivust ja julgust.

Kaardi oma heast kaaslasest Sõber Karust joonistas Erik Gurkin Tallinna Pääsusilma Lasteaiast. Kaart on lamineeritud, suuruses A5. Hind 1.00

Vajuta lingile, et näha toodet e-poes.