Turvalise interneti päeva üritustel osales enam kui 28 700 last ja noort üle Eesti

Kerli Valner
MTÜ Lastekaitse Liit
Projekti Targalt internetis teavitustööjuht

Projekti Targalt internetis eestvedamisel kutsuti koole, lasteaedasid ja noortekeskusi tähistama turvalise interneti päeva. Selle raames viidi 7. veebruaril lastele, noortele ja täiskasvanutele läbi temaatilisi teavitusüritusi.
Meil on rõõm teatada, et turvalise interneti päeva tähistamiseks korraldati üle Eesti enam kui 185 teavitusüritust 138 koolis, 26 lasteaias ja 21 noortekeskuses, millest võttis osa enam kui 28 700 last ja noort. Näiteks viidi läbi temaatilisi ainetunde ja arutelusid, korraldati kampaaniaid, konkursse ja näitusi, loodi plakateid, videoid ning temaatilisi koomikseid, kirjutati esseesid, loodi infostende, vanemad õpilased õpetasid nooremaid või läksid õpetama oma vanavanemaid, jagati nõuandeid lapsevanematele, korraldati erinevate seadmete näitusi, koolidesse kutsuti külla veebikonstaablid või noorte hulgas tuntud inimesi, kes kõnelesid e-ohutusest jne.
Kõikide üritustega on võimalik tutvuda interaktiivse kaardirakenduse abil. Klikkides kaardi ikoonil on võimalik saada ürituse kohta detailsemat informatsiooni.
Kõikide üritusi korraldanud koolide, lasteaedade ja noortekeskuste vahel loositi välja kolm Targalt internetis töötuba. Loosiõnn naeratas Libatse Lasteaed-Algkoolile, MTÜ Öökull Annelinna Lastekeskusele ja Väike-Maarja Gümnaasiumile. Palju õnne!
Soovime tänada kõiki ürituste korraldajaid! Teie postkasti laekub peagi ka tänukiri.

Nutikat ja turvalist interneti kasutamist!