„Kiusamisest vabaks!“ helkurid säravad üle Eestimaa

Kehtna Lasteaed SIller, autor: Sille Valinu

„Kiusamisest vabaks!“ kutsus oktoobrikuus üles andma panust Eestimaa laste ja perede turvalisusesse, pakkudes Sõber Karu pildiga helkureid. Meieni jõudis info lausa pea tervetest lasterühmadest, kes aasta pimedaima aja hakul helkurita kõnnivad ning „Kiusamisest vabaks!“ ei näinud võimalust sellega leppida. Meil on hea meel, et ka paljud Eestimaa inimesed ei leppinud saabunud pimedusega ning ja sellest tulenevate ohtudega ning soovisid laste turvalisust silmas pidades täita helkuripuid oma kodukohtades. Ebaturvalisust meie ei salli, me hoolime ja me julgeme selle vastu astuda!

Ideest haarasid nii õpetajad, õpetajate abid, direktorid kui lapsevanemad. Helkuripuude idee jõudis nii nendeni, kes neist varem ei teadnudki kui ka neile, kes olid oma puid ja sealtkaudu lapsi ning lapsevanemaid juba aastaid ehtinud. Kõik said innustust sel aastal helkuripuid luua. Mõni lasteaiaõu sai ühe võimsa ja särava puu, näiteks Kehtna lasteaed Siller. Mõnes aidati särama pisemad puukesed ja lapsed  rühmakaupa. Mitmes paigas üle Eesti on helkuripuud kohalikul lasteaial ja koolil ühiselt – taas kena koostöökoht! Mõned helkurid paluti saata lasteaeda anonüümse üllatusena, mõned olid lapsevanemad valmis ise puudele paika seadma ja ka teisi lapsevanemaid üles kutsuma, et nemadki helkureid teeksid või otsiksid ning kõiki neid kandma kutsuksid. Kui puid ei olnud, said helkuriehtesse põõsad ja stendid ja Sõber Karud. Vaata pilte.

Kristiine Lasteaed, autor Liis Leppmaa

Näiteks kirjutas Tallinna Kristiine Lasteaia õpetaja Liis Leppmaa meile lasteaia helkuripuust pilte saates – „Täname 10 saadetud helkuri eest. Ise lisasime veel 90, et kokku tuleks 100, nagu ka meie riigi vanus :) Helkureid aitasid koguda kogu maja õpetajad. Andsime võimaluse, et 100 lapse või täiskasvanu teekond koju muutuks turvalisemaks.“

 

 

 

 

Valga Lasteaed Walko, autor Geir Adamson

Valga lasteaias Walko toodi helkurite jagamise jaoks kohale koguni uus männipuu ja Kadrioru Saksa Gümnaasium tegi plaani läbi viia lausa terve kuu kestva turvalisuse kampaania.

 

Läkitasime kampaania korras üle kogu Eestimaa kokku ligi 1000 helkurit ja nägime, kuidas neid lisandus veel ja veel – algselt väiksest mõttest sai suur ja igas mõttes särav. 

Nüüd saab Sõber Karuga helkureid osta komplektidena ka Lastekaitse Liidu e-poest. Helkurid on müügil 10 kaupa, et ostja saaks panustada ka oma heade kaaslaste turvalisusesse – üheskoos suudame palju!

Jagame teiega ka kahte saabunud artiklit ja loodame, et leiate meie kampaaniast ideid helkuripuude loomiseks või täitmiseks ka oma kodukohtades. 

Hea uudisena saab Sõber Karu helkurite komplekti nüüd soetada ka Lastekaitse Liidu e-poest.Vaata siia!

 

 

 

 

 

 

Tallinna Meelespea Lasteaed, Sipsikute rühm. Autorid Kätlin Valge ja Jaanika Reinik

Liiklusnädal Meelespea Lasteaia Sipsikute rühmas

 

Kätlin Valge

Jaanika Reinik

Tallinna Meelespea Lasteaia, Sipsikute rühmas toimus liiklusnädal, mille jooksul oli põhitähelepanu suunatud liiklusreeglite ja liiklusohutusega seonduva õppimisele ja kinnistamisele.
Et teadmised liiklusohutusest ei jääks vaid teooriaks rühmaruumis, tulid Sipsikute rühmale appi Lastekaitse Liit, Sõber Karu ja Lõvi Leo, et iga laps saaks end liikluses veelgi turvalisemalt tunda.
Loodame näha helkureid kandmas kõiki lapsi ning kutsume ka kõiki lapsevanemaid üles selles eeskuju näitama. Lisaks märkama ka lähedasi enda ümber, sest helkur võib päästa elu!
Sipsikute rühma lapsed ja õpetajad soovivad ka kõigile teistele suurtele ja väikestele ohutut liiklemist saabunud pimedal ajal.

 

 

Kadrioru Saksa Gümnaasium, autor Triinu Orumaa

Liikluskampaania Kadrioru Saksa Gümnaasiumis

 

Triinu Orumaa

 

Kadrioru Saksa Gümnaasiumi koolipere jälgib murelikult üha pimenevaid päevi ja kutsub oma tervisenõukogu eestvedamisel kandma pimeda ajal helkurit. Juba mõnda aega tuletame meelde helkuri kandmise olulisust ning kogume kõigilt „annetushelkureid“, mida jagada neile, kelle see tähtis turvaelement puudub. Hommikuti tuletavad helkuri kandmise vajalikust ja nõustavad kõiki meie kooli noorsoopolitseinikud oma kolleegidega. Helkureid saab jätkuvalt tuua mõlema õppehoone sissepääsu juurde olevatesse kogumiskarpidesse. Oma osa on andnud perede ja koolitöötajate kõrval ka meie vahvad koostööpartnerid. Päris mitmed Kadrioru koolipere liikmed liiguvad nüüd ringi näiteks Lastekaitse Liidu programmi „Kiusamisest vabaks!“ sümboli Sõber Karu toel. ​
Ilusat üha pimenevat sügist – eeldan, et kõigil teil on helendavad Sõber karud koti küljes!