Raamat “Võta jutuks” kirjutab interneti ja laste seksuaalse väärkohtlemise seostest

Autor: Malle Hallimäe
Projekti Targalt internetis koordinaator

MTÜ Lastekaitse Liit tõlkis ja kohandas Eesti oludele vastavaks projekti “Targalt internetis” raames raamatu “Võta jutuks”. See juhendmaterjal on eelkõige mõeldud lastega töötavatele spetsialistidele nagu õpetajatele, sotsiaalpedagoogidele, noorsootöötajatele jt ning sisaldab teavet interneti ja laste seksuaalse väärkohtlemise seostest.

Raamat pakub nõuandeid ja soovitusi, kuidas seda keerulist ja delikaatset teemat laste ja noortega käsitleda, aga ka kuidas seksuaalset väärkohtlemist kogenud last ja noort aidata ning toetada. Lisaks teoreetilisele käsitlusele sisaldab juhendmaterjal ka praktilisi harjutusi, mida saab kasutada laste ja noortega teema käsitlemisel. 

Trükis on tõlge Soome organisatsiooni Pelastakaa lapset ry poolt väljaantud juhendmaterjalist „Ota puheeksi. Internet ja lasten seksuaalinen hyväksikäytto.”

Trükis on kättesaadav ka veebis: http://www.targaltinternetis.ee/valjaanded/trukised/