Loomad lastekaitsepäeval Pirita Majandusgümnaasiumis

Loone Ots

MTÜ Lastekaitse Liit president

Pirita Majandusgümnaasium otsustas 1. juunil ühendada lastekaitsepäeva lemmikloomapäevaga. Külla paluti ka laste pereliikmed, kelle tööaeg seda lubas. Õueüritusel tutvustasid Leader koertekooli treenerid ja nende õpilased agility’t – koerasporti, kus võisteldakse takistusraja läbimises. Vabatahtliku reservpäästerühma koerad koos juhtidega näitasid, kuidas üheskoos otsitakse kaduma läinud inimesi. Kõle tuul koolirahva vaimustust ei seganud. Ka koerad jäid publikuga rahule.

Edasi kulgeti aulasse, kus õpilased tutvustasid oma lemmikloomi ja palusid neil näidata oma oskusi. Loomakaitse põhimõtteist rääkis loomakaitse liidu asutaja – ja loomakaitse seltsi tegevliige, MTÜ Lastekaitse Liit president Loone Ots, kelle loomakaitsemälestused ilmusid hiljuti raamatuna.

„Lastekaitsepäev peaks erinema tavalisest koolipäevast,“ arvas kooli huvijuht Eve Reinola. „Arvasime, et on hea idee pühendada just see päev laste neljajalgsetele sõpradele. Lastel oli loomadest palju rõõmu.“

Küsimusele, miks just 1. juuni tähtis on, oskasid lapsed kooris vastata:

„See on lastekaitsepäev!“

  Loone Ots