Internet on võimas vahend, et edastada headust

Sillamäe Lastekaitse Ühing otsustas teha Eesti vabariigile omalaadse sünnipäevakingi. Nimelt esietendub 22. veebruaril 2018 noortemuusikal „Aelita 2.0 ehk Märka inimeses imet!“

Projekti mõte on luua terviklik professionaalne ühendkunstiteos. Ja kuna meie armas Eesti saab 100-aastaseks, siis on ka laval täpselt 100 inimest. Orkestriruumis ning kulisside taga toimetab veel hulk rahvast. Enamik on vabatahtlikud, kelle tasu on rõõm – muusikali puhastulu läheb Virumaa vähem kindlustatud perede lastele eeskätt huvitegevuses osalemiseks.

„Aelita 2.0“ on 21. sajandi versioon Aleksei Tolstoi sama pealkirjaga ulmejutust. Eesti noored kohtuvad kauge galaktika noortega. Mõlemal pool on võõraste suhtes umbusku ja eelarvamusi. Appi tulevad need, kel jätkub avatust, uudishimu ja head tahet suhelda ka siis, kui vastas on väga imeliku välimusega tüübid, kelle keel võib koosneda ainult tantsust.

„Nii suure projekti haldamine on paras proovikivi,“ tõdeb produtsent Vassili Golikov. „Enne proovide algust korraldasime ju näitlejate-lauljate-tantsijate casting’u. Samuti tegime ideekorje, kuidas noored ise mõtlevad praegusest ja tuleviku Eestist. Projektis osales mitusada inimest, nii et selles, kes kus esineb ning kust väljuvad bussid jne, oleks ilma kodulehe, Facebooki ja meililistita olnud võimatu selgust saada. Tänu internetile on lihtne edasi saata valminud muusika näiteid ning jagada ideid kujunduse ja plakatite kohta. Just netifoorumides arutledes said asjad paika. Ja näiteks noodid – tänapäeval on neid ju lihtne koorile saata, nii et igaüks õpib oma partii selgeks juba enne, kui proovid algavad. Väga innustav on ka meie pidevalt uuenev pildi- ja videopank: iga nädalalõpp on proovid ja juba esmaspäeval näeb osaleja, kuidas ta lavalt paistab, jagab pilte sõpradega ja saab häid sõnu vastu. Veebruaris kohtuvad kõik juba etendusel. Internet on võimas vahend, et edendada headust ja loomingulisust mitte ainult virtuaalselt, vaid ka tegelikult.“

Noortemuusikal „Aelita 2.0“

22.02.2018 kell 19

Nordea kontserdimaja

Libreto ja laulutekstid: Loone Ots

Muusikajuht:  Siim Aimla

Lavastajad: Reeda Toots ja Kaarel Orumägi

Kunstnik: Maarja Pabunen

Koreograaf: Natalja Šabartšina

Eriefektide tiimi juhendaja: Omari Loid

Produtsent: Vassili Golikov