Tee oma hääl kuuldavaks – osale Lastekaitse Liidu konkursil „Kuula last!”

Eesti ratifitseeris 1991.aastal ÜRO Lapse õiguste konventsiooni, mille artikkel 12 on üks võtmetähtsusega artiklitest. See tunnustab lapse õigust avaldada oma arvamust, olla ära kuulatud, ning teistel isikutel on kohustus lapse seisukohti arvesse võtta.

Juhul, kui lapsi kaasatakse, siis on nad aktiivsemad ja teadlikumad ühiskonna liikmed, lapsed on teadlikumad oma õigusest osaleda, lastel on suurenenud võimalused oma õiguste ja ideede realiseerimiseks.

Seoses eelnevaga korraldab MTÜ Lastekaitse Liit taas oma igaaastase essee-, joonistus- ja fotokonkursi. Sel aastal on teemaks ”Kuula last!“. Samuti viib Lastekaitse Liit läbi küsitluse laste, noorte ja kohalike omavalitsuste seas, teemaks laste kaasamine.

Konkursi üldeesmärk on laste ja noorte seas lapse õiguste alase teadlikkuse suurendamine nende kaasamise ning osalemise kaudu. Osaleda saavad nii lasteaialapsed- kui kooliõpilased, noored ja täiskasvanud.

„Last tuleb väärtustada ja arvestada tema kui võrdväärse ühiskonnaliikmega. Antud konkursi ja küsitlusega soovime, et täiskasvanud oleks teadlikumad laste osaluse vajalikkusest ja kaasamise võimalustest ning viisidest, kuidas lapsi parimal viisil kaasata. Tulemusena ootame, et ühiskond oleks senisest lapsesõbralikum ja toetaks lapse igakülgset arengut“, rõhutab Alar Tamm, MTÜ Lastekaitse Liit juhataja.

Konkursi tingimused leiate: http://www.lastekaitseliit.ee/mis-teoksil/konkurss/

Küsitluse leiate aadressilt: http://www.lastekaitseliit.ee/lapse6igused/kaasamine/

Võistlustöid oodatakse kuni 05.novembrini 2012 aastal. Esseekonkursi kaks parimat sõidab külastama Euroopa Parlamenti!

Lisainformatsioon:

www.lastekaitseliit.ee,

telef:  631 11 128 

e- post: infokeskus@lastekaitseliit.ee

Be First to Comment

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga