Hea Lasteraamat 2016 raamatusoovitus: Marianne Dubuc „Lõvi ja lind“

Lastekaitse Liit koostöös partneritega Eesti Lastekirjanduse Keskusest, Eesti Lugemisühingust ja Eesti Raamatukoguhoidjate Ühingust valib alates 2009. aastast uudiskirjanduse hulgast „Hea lasteraamatu“. Projekti plakatid ja kleepsud: Rahva Raamat.

Hea lasteraamat: on kaunilt kujundatud; arendab kujutlusvõimet; inspireerib; äratab uudishimu; näitab, kui mitmekülgne on maailm; pakub lugemisel huvi ja innustab last edasi lugema; ei sea ealisi piiranguid, on huvitav nii lapsele kui vanemale

Vaata 2016. aastal ilmunute hulgast valituid siit: http://www.lastekaitseliit.ee/2016-aastal-ilmunud-hea-lasteraamat/

 

Marlin Pärn

Orissaare raamatukogu raamatukoguhoidja

Südamlikus väikelastele suunatud pildiraamatus „Lõvi ja lind“ jutustatakse lugu  ja edastatakse emotsioone illustratsioonide abil. Teksti on vähe, seda jagub igale lehele vaid lause jagu. Seda raamatut võib pisike lugeja ise lehitsedes lugeda, oskamata veel sõnu kokku veerida.

Lõvi leiab aias sügistöid tehes murdunud tiivaga linnukese, kes on parvest maha jäänud. Tiib saab kinni seotud ja sõprus alguse. Koos minnakse vastu pikale külmale talvele.

Ka kõige pikem talv jõuab kord lõpule, kui koos sõbraga kamina paistel raamatuid lugeda, õues kelgutada, kala püüda ja igapäevatoimetusi teha. Kevade saabudes liitub lind lõunast tagasi lendava parvega ja lõvi jätkab oma aiatoimetusi.

„Lõvi ja lind“ on lugu hoolimisest, sõprusest ja lahku minemisest, et kunagi taas kord kohtuda. See kulgeb mõnusalt rahulikult ja üllatavalt on lahendatud raamatus koos talvega saabunud vaikus.

Head rändamist koos lõvi ja linnuga läbi nende aasta!