Hea lasteraamat: Poiss, kes seilas tugitoolis üle ookeani

Autor: Maarja Pildre
Tallinna Keskraamatukogu

Lara Williamson „Poiss, kes seilas tugitoolis üle ookeani“

„Poiss, kes seilas tugitoolis üle ookeani“ on lugu Becketist, kelle ainus soov on, et tema pere oleks terve. Tegelikkuses on Becketi ja tema noorema venna Billy ema surnud ja poisid on koos isaga ööpimedusest kodust põgenenud kõike maha jättes. Maha jäi ka Pearl, kes on poistele ema eest olnud ja kelle nime isa nüüd isegi kuulda ei taha. Becket ja Billy ei saa aru, miks isa nii käitub ja koos asuvad poisid teekonnale, et pere taas kokku liita ja samal ajal ka päris emaga hüvasti jätta.

Tegu on väga südamliku looga, mis nukrast alatoonist hoolimata peidab endas lõbusaid seiku, unistamist ja põnevust. Lugu uute sõprade leidmisest ja üksteisega rääkimise olulisusest, uutest algustest ja sellest, kuidas hüvasti jätmine ei tähenda veel seda, nagu oleks kõik läbi.